MUŞ / MERKEZ - Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YENİ MAH. MUŞ BİTLİS ŞOSESİ CAD. NO 68B MERKEZ / MUŞ
Vizyon
Çağın gereklerine uygun donanıma sahip; renk, din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin sorumluluklarını yerine getiren; bireyin temel hak ve hürriyetlerinin bilincinde ve farklılıklara saygılı, sağduyulu sağlık personeli yetiştiren bir eğitim öğretim kurumu olmak.
Misyon
Bölgenin ve ülkenin şartlarını tanıyan, hastaya ve hayata değer verip hastayla empati kurabilen, teknoloji ve üretime katkı sağlayan, mesleki bilgisini beceriye dönüştürebilen, özverili, disiplinli ve çalışkan sağlık personeli yetiştirmek.
Başarılar
Mezun öğrencilerimiz sağlık sektöründe kısa sürede iş bulabilmekte aynı zamanda yüksek öğretim programlarına devam edebilmektedir. 2013/2014 yılında mezun olan 117 öğrencimizden 91 ´i lisans ve önlisans programlarına yerleşmiştir.
Toplu taşıma araçları, HASTANE-ŞEKER FAB. hatları
Yeni Mahalle, Bitlis Yolu 3. km (Yeni Hastane yanı)
Şehir merkezine 3 km mesafede
408,1 - 455,5
Okulun Sınav Başarı Durumu
2017-2018 dönemi mezunlarımız Diş Hekimliği, Hukuk Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi gibi geniş bir yelpazede üniversiteye yerleşme başarısı göstermiştir.
Futsal, Masa Tenisi, Voleybol, Badminton
TUBİTAK
BİZ SİZE GELİYORUZ SAĞLIKLA KÖYÜMÜZE DÖNELİM
ERASMUS+